Wim

Wim

Kris-7713_3

Hallo, fijn dat je tot hier bent doorgeklikt.

Mijn naam is dus Wim Vandenbergh.  Ik ben geboren en getogen in het Antwerpse, meer bepaald in Hoboken.  Zoals velen onder ons ben ik in een relatieve veilige omgeving groot gebracht. Een omgeving die veilige keuzes hoog in het vaandel droegen.  Mijn hele leven ben ik hierin gevormd en getraind geweest deze veilige keuzes op dezelfde manier te maken. Met als gevolg veel verschillende vrienden, hobby’s, jobs, woonplaatsen, relaties en veel gebroken harten. Inclusief mijn hart, het is te zeggen, mijn hart kon eigenlijk niet breken omdat er een dikke schors rond zat. Deze schors diende als buffer voor het geval er iemand te dichtbij kwam om mijn hart te beroeren. Als er toch iemand te dicht kwam veranderde ik wel van werk, relatie, woonplaats of hobby.

Sinds 1997  heeft de liefde me naar Oost-Vlaanderen doen uitwijken.

In 1998 en 2001 zijn mijn kinderen, Arne en Audry, geboren. Het zijn twee geweldige kinderen die nu volop in hun pubertijd zitten. Wat is er belangrijker voor een kind dan de hartfrequentie van je ouders voelen. In het begin was dat allemaal mooi en veilig en ging het meeste, dacht ik toen, goed. Tot ik mezelf tegen kwam en niet alles meer onder controle had. Niet in mijn relatie, met de dood van mijn moeder, schoolproblemen van de kinderen, lichamelijke klachten, stress, een laag zelfbeeld, enz…

Dan zat er maar één ding op, nog maar eens gaan lopen van mijn problemen en weer een nieuwe relatie starten met een nieuwe omgeving, nieuwe hobby’s en nieuwe mensen op een veilige afstand. Maar wat ik niet op een veilige afstand kon houden waren mijn kinderen die me confronteerden met de schors rond mijn hart.

Ondertussen was ik zo slim en sluw geworden dat ik, degene die een dreiging vormden, kon bespelen zodat het leek dat zij het probleem hadden en niet ik. Mijn zoektocht naar mijn hart is begonnen toen ik besefte, wanneer ik mijn zoon een knuffel gaf, mijn hartstreek echt pijn deed. Het was net alsof ik een kanonskogel in het midden van mijn borst voelde zitten. Dit gevoel had ik ook al een hele tijd bij mijn toenmalige partner. Maar dat probleem, maakte ik mezelf wijs, lag op de één of andere manier wel bij haar.

Maar toen dit gevoel zo sterk werd bij mijn kind, kon ik er niet meer omheen.  Op de koop toe werd ik op allerlei manieren geconfronteerd met mijn eigen jeugd. Het was als het ware of mijn leven zich ontvouwde voor mijn ogen, door mijn kinderen, maar nog een stuk erger en intenser. Wat heb ik de pijn van vroeger terug gevoeld. Het heeft me nog een hele tijd geduurd voordat ik dit doorhad en er verandering in heb kunnen brengen. Ik heb na heel wat zelfonderzoek en zelfreflectie ontdekt hoe een mens zichzelf op zoveel verschillende manieren kan saboteren.  Ik sta er nog steeds versteld van hoe ik alle technieken en middelen tot in de puntjes ontwikkeld had. Door dit aan de lijve te ondervinden heb ik de kracht ontdekt om mensen terug de weg naar het hart te helpen vinden.

Op 14 februari 2013 had ik een afspraak met Ilona om eens iets te gaan eten.  Deze avond is een beetje uit de hand gelopen en sindsdien zijn we bijna onafscheidelijk.  Laat ons zeggen enkel in noodgevallen. Onze relatie heeft me op nog zoveel andere vlakken geconfronteerd met mezelf.  Maar door het respect en de openheid die ik mezelf heb eigen gemaakt heb ik het gevoel dat wij samen een heel bijzondere weg aan het afleggen zijn. Niet de gemakkelijkste, maar wel de bijzonderste weg.

Tot op de dag van vandaag heb ik al zoveel intense groeimomenten beleefd met een zo mooi resultaat dat ik dit iedereen toewens. Het zou voor elk een verworven recht moeten zijn om de stappen te zetten naar een vervullend leven. En ik verbind me ertoe om iedereen die wil geholpen worden te helpen binnen mijn mogelijkheden.  En die mogelijkheden groeien nog elke dag.

Eén van deze mogelijkheden is een eigen project dat ik op poten heb gezet. Begeleiding in de vorm van coaching, workshops, trainingen en vakanties, enkel voor mannen.  Dit project is gedoopt onder de naam “PUNLINGA”. Wil je graag wat meer weten i.v.m. dit project, klik dan hier op de link van de website van Punlinga.

 

Geef een reactie

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube