Start 2 Connect

Start 2 Connect

Start 2 Connect

Start 2 Connect is een 10-delige lessenreeks voor koppels om te leren verbinden op verschillende niveaus. In eerste instantie is de verbinding met jezelf de belangrijkste. Als je van hieruit kan vertrekken, ben je al een heel eind op weg. Stap voor stap ga je je reikwijdte uitbreiden zodat je telkens vanuit jezelf kunt vertrekken. In deze lessenreeks gaan we door verschillende oefeningen ons afstemmen op ons eigen tempo en ervaren hoe het tempo van onze partner en/of anderen aanvoelt. Tijdens de interactie met onze partner is het voornaam dat we in eerste plaats de verbinding met onzelf voelen. Om dan vanuit deze verbinding onze eigen grenzen te ontdekken en aan te geven. We gaan oefenen om onze behoeften te communiceren vanuit onze kwetsbaarheid. Als luisterende partij gaan we ons leren raakbaar op te stellen zodat we naar een begripvolle dynamiek gaan, waar liefde en begrip centraal staan. We leggen de basis om elkaar te voelen, te ervaren, te lezen, te begrijpen, te aanvaarden, te relativeren, enz … . Hierdoor werken we op vier verschillende niveaus. Het fysieke, mentale, emotionele en sociale niveau.

Ja, dit is iets voor ons, wij schrijven ons in via onderstaande knop.

Schrijf hier in

De vier niveaus waarop we werken:

Het fysieke niveau

Verbinding met ons fysieke lichaam is één van de ingangen die het meest toegankelijk zijn voor de meesten onder ons. We ervaren allemaal wel de stijfheid en de beperking die ons lichaam meebrengt met de jaren. Maar dit hoeft niet zo te gaan, of toch niet zo snel. Door partner-yoga oefeningen geven we aan bewegen een extra dimensie. Het is heel leuk om samen te doen. Het brengt vaak een leuke dynamiek tussen twee mensen. Je wordt haast gedwongen om jouw grenzen en die van de ander te respecteren. En last but not least, je leert creatief samen te werken om oefeningen tot een goed einde te brengen voor beide partijen.

Het mentale niveau

Verbinden op mentaal niveau gaat over hoe ieder vanuit zijn beleving naar de wereld kijkt en zich daarover een gedacht vormt, of in het verleden heeft gevormd. We zitten allemaal met overtuigingen die helemaal niet up to date zijn met de werkelijkheid van vandaag. Vaak denken we dat onze manier van denken ook die van de ander is. Tijdens deze reeks word je op een speelse manier uitgedaagd te verbinden met jouw beeld van de wereld en ook met dat van anderen. Van hieruit ontstaat een begrip en creëren we openheid naar elkaar toe.

Het emotionele niveau

We leven in heel emotionele tijden. Er komt dezer dagen zoveel op ons af. Soms maakt dit ons onzeker, bang, boos, verdrietig, enz… . Maar niet alleen voorgaande termen zijn emotionele uitingen.  Vreugde, lachen, zingen, vrijen, dansen, enz…  zijn dat ook. Hoe gevoelig ben je voor wat er buiten jezelf gebeurt ? Hoe vaak brengt het je van het ene uiterste in het andere ? Of zit je enkel in één uiterste ? Je kan maar los komen van je emoties als je in contact staat met je gevoel. En dat is wat we dan ook gaan leren tijdens deze reeks, steeds weer terug contact maken met wat we voelen.

Het sociale niveau

Dit niveau gaat over ‘hoe verhoud ik me met de wereld’. Hoe functioneer ik, nu ? Ben ik daar tevreden mee ? Wil ik het anders ? Zo ja, hoe wil ik het dan ? Wat dien ik hiervoor te veranderen ? Hoe creëer ik een vervullend leven ? En wat heb ik hiervoor over ? Dit zijn één voor één cruciale vragen om een verbindende relatie met mezelf en anderen tot stand te kunnen brengen. Samen gaan we in deze lessenreeks stap voor stap op zoek naar wat belangrijk is om te creëren wat we graag willen.

 

Deze vier niveau’s hangen nauw samen met elkaar en beïnvloeden elkaar constant. Daarom is het belangrijk dat we deze vier niveau’s op termijn in balans zien te krijgen. Als je vanuit balans kan vertrekken, dan zal je in je leven meer stabiliteit en rust ervaren. Waardoor je dan vanuit rust keuzes kan maken die op authenticiteit gebaseerd zijn. Het fijne van deze reeks is dat je alles op eigen tempo kan en mag ervaren. Niets moet en alles mag.

Start van deze reeks:

dinsdag 19 september van 21u – 22u

volgende lessen op:
26 september   3-10-17-24 oktober   7-14-21-28 november 2017

Bijdrage?

130 € voor 10 lessen. (vroegboekkorting bij betaling voor 31 augustus 2017)
150 € voor 10 lessen. (bij betaling na 31 augustus 2017)
25 € per les. (dit kan in afwachting van de start van een volgende reeks )

Waar?

basisschool St Jozef
Schoolstraat 1
9290 Overmere

Ja, ik schrijf me in via onderstaande knop.

Schrijf hier in
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube